Lightspeed Omnichannel

Omnichannel, hoezo?

Online en offline winkelen zijn vandaag helemaal met elkaar verweven. Zo is het niet ongewoon dat klanten eerst even online gaan zoeken naar jouw product, om het vervolgens in de winkel aan te kopen. Meestal gaan ze hierbij op zoek naar gedetailleerde productinformatie opzoeken en pas wanneer ze helemaal overtuigd zijn, gaan ze over tot aankoop. Natuurlijk wil je klanten een consistente merkbeleving en service bieden, dit zowel on- als offline. En dat is precies waar omnichannel voor staat!

Link je winkel met je webshop

Je baat een winkel uit, of zelfs meerdere, én een webshop. Of misschien heb je plannen om die weg in te slaan. In dat geval is Lightspeed perfect voor jouw zaak weggelegd. Met Lightspeed Omnichannel beheer je jouw fysieke winkel en webshop vanuit één centrale plek. Je beheert je voorraad, rapporten en klantinformatie, waar je ook bent.

Wij vertellen je graag welke ingrediënten je nodig hebt om die omnichannel strategie in de praktijk te brengen samen met onze partners Lightspeed en Exact Online.

flexibit-schema-integraties

Lightspeed Omnichannel: Alle voordelen op een rijtje

  • Beheer je winkel en webshop vanuit één centrale plek en bespaar zo veel tijd.
  • Dankzij de cloud werk je vanuit eender welke plek. Je behoudt een goed overzicht van verkoopcijfers, voorraad, bestellingen bij je leverancier, je marketing enzovoort.
  • Lightspeed bevat het meest complete voorraadsysteem op de markt waardoor je gemakkelijk nieuwe bestellingen vanuit de geïntegreerde catalogi kan bestellen. Deze nieuwe producten voeg je dus toe in een oogwenk, handig toch?
  • Een verhoogde omzet. Omnichannel gebruikers ondervinden gemiddeld een toename in klantenbinding van 30%!

Omnichannel met Lightspeed en Exact Online

  • De eerste stap in een omnichannel aanpak bestaat uit het samenbrengen van alle online en offline kanalen. Maar hoe doe je dat?
  • Lightspeed biedt zowel een webshop als kassa aan die perfect met elkaar geïntegreerd zijn. In één oogopslag heb je zicht op je verkoopcijfers, klantengedrag, mogelijkheden tot groei, verbetering en nog zoveel meer.
  • De volgende stap is het toevoegen van je boekhouding. Hier is Exact Online de juiste keuze,  dankzij de naadloze integratiemogelijkheden. Orders en facturen kunnen automatisch doorstromen naar het boekhoudingsysteem, zodat je niet langer onnodig tijd verliest aan repetitieve administratieve taken.

Flexibit gaat verder

PIM
Warehouse management
Field service
CRM

Hoe kan Flexibit helpen?

Met Flexibit wordt omnichannel haalbaar voor iedere KMO.

  • Heb je al een webshop en ben je van plan om een pop-up of winkel te openen?
  • Reeds één of meerdere winkels en klaar om ook online te verkopen?
  • ERP/boekhouding nog niet gekoppeld, waarom wachten?

Wij gaan verder, wat we in omnichannel voor retail en groothandel kunnen betekenen, geldt net zo goed voor productie en bedrijven met nood aan warehouse management (WMS).

Met Flexibit haal je de technische kennis en inzichten in huis met de garantie van een perfecte implementatie en naadloze integratie.

Waarom Flexibit?

Iedere kleine en middelgrote onderneming voelt de groeiende concurrentie in deze digitale tijd. Maar de concurrentie is ongelijk, grote bedrijven hebben grote budgetten die natuurlijk toelaten om net dat verschil te maken. Wie kan nog concurreren met Coolblue?

Flexbit stelt KMO’s in staat om zelfs met haalbare budgetten een heuse omnichannel strategie in de cloud uit te rollen en zo opnieuw strijdvaardig en klaar voor groei te zijn, ondanks de vele digitale uitdagingen en concurrentie.

Wij zijn trots op wat we doen en benieuwd hoe we jouw onderneming kunnen helpen.

Ook interessant

Exact online logo
logo-lightspeed-wit