Omnichannel

Omnichannel?

Omnichannel is veel meer dan een hype, het is gewoon de manier waarop we vandaag winkelen. En winkelen start met zoeken naar of het zien van een product dat we willen hebben, op Instagram of in de etalage. Vervolgens wil je kopen, afhankelijk van waar je bent online of in de winkel. Simpel toch, als je dan het product hebt meegenomen of ontvangen waar je wou, kan je eindelijk het pakketje openen en inspecteren. Niet OK, dan wil je retourneren, in de winkel of gewoon verzenden.

Hoe doe je dat?

Voor de klant voelt dit als één en dezelfde winkel, omnichannel dus. Omnichannel betekent dat je zowel offline (winkel) als online (webshop, sociale media) aanwezig bent en alle verkoopkanalen sluiten op elkaar aan. Omnichannel gaat niet over waar je verkoopt, maar dat de klant één en dezelfde winkelervaring heeft. Kan je personaliseren, wordt dit een unieke winkelervaring die blijft hangen.

Wij vertellen je graag welke ingrediënten je nodig hebt om die omnichannel strategie in de praktijk te brengen samen met onze partners Lightspeed en Exact Online.

flexibit-schema-integraties

Omnichannel retail met Lightspeed en Exact Online

De eerste stap in omnichannel is het samenbrengen van alle online en offline kanalen. Hoe doe je dat?

Eenvoudig, Lightspeed biedt zowel webshops als kassa’s die perfect met elkaar zijn geïntegreerd. Met de handige cloud-gebaseerde kassa wordt voorraadbeheer echt eenvoudig en bovendien beschik je over tal van rapportagemogelijkheden. In één oogopslag heb je zicht op verkoopcijfers, klantengedrag, mogelijkheden tot groei en verbetering en zoveel meer.

De volgende stap is integratie met je boekhouding. Hier is Exact Online de juiste keuze door zijn naadloze integratie. Het grote voordeel hiervan is dat orders en facturen automatisch doorlopen naar het boekhoudingsysteem zodat je geen tijd meer verliest aan vaak tijdrovende administratieve taken.

Flexibit gaat verder

PIM
Warehouse management
Field service
CRM

Hoe kan Flexibit helpen?

Met Flexibit wordt omnichannel haalbaar voor iedere KMO.

  • Heb je al een webshop en ben je van plan om een pop-up of winkel te openen?
  • Reeds één of meerdere winkels en klaar om ook online te verkopen?
  • ERP/boekhouding nog niet gekoppeld, waarom wachten?

Wij gaan verder, wat we in omnichannel voor retail en groothandel kunnen betekenen, geldt net zo goed voor productie en bedrijven met nood aan warehouse management (WMS).

Met Flexibit haal je de technische kennis en inzichten in huis met de garantie van een perfecte implementatie en naadloze integratie.

Waarom Flexibit?

Iedere kleine en middelgrote onderneming voelt de groeiende concurrentie in deze digitale tijd. Maar de concurrentie is ongelijk, grote bedrijven hebben grote budgetten die natuurlijk toelaten om net dat verschil te maken. Wie kan nog concurreren met Coolblue?

Flexbit stelt KMO’s in staat om zelfs met haalbare budgetten een heuse omnichannel strategie in de cloud uit te rollen en zo opnieuw strijdvaardig en klaar voor groei te zijn, ondanks de vele digitale uitdagingen en concurrentie.

Bij Flexibit zijn we trots op wat we doen en benieuwd hoe we jouw onderneming kunnen helpen.

Ook interessant

Exact online logo
logo-lightspeed-wit